L’Espelta és una varietat de blat antiga, considerada la mare de les actuals. Té un gran valor nutricional i per això últimament s’ha reivindicat molt en l’àmbit alimentari i s’està reintroduint ràpidament a les dietes equilibrades.

L’origen del seu cultiu es situa fa quasi set mil anys a la Mesopotàmia i des d’allà es va anar estenent per orient i occident. A l’Edat Mitjana a Europa, l’Espelta era el cereal amb què es feia el pa per a les classes ben estants, mentre que el sègol era destinat per als més pobres. A partir del segle XIX l’Espelta va ser desplaçada com a cultiu, sobretot perquè té un baix rendiment productiu i perquè té un procés de moltura complex.

En els darrers anys, en la cerca d’ingredients nutricionalment més beneficiosos; l’espelta ha tornat a ser reivindicada i ha ser produïda en abundància. Val la pena córrer amb els seus costos de producció perquè és un cereal de molt valor biològic. Els seus principals avantatges són:

  • Conté més minerals i vitamines que el blat comú, especialment del grup B i E
  • Conté 8 dels aminoàcids essencials que la converteixen en una bona font de proteïnes
  • És un cereal molt digestiu, té un alt contingut en fibra i menys quantitat de gluten que el blat comú
  • És una varietat de blat que no ha estat manipulada ni creuada en els darrers anys i això la fa més pura

Són molts els beneficis del consum d’aquest cereal de sabor lleugerament dolç i que dóna un pa de molla densa i aroma intensa. El cultiu d’espelta ecològica està força estès, i ens permet poder elaborar el nostre Pa d’Espelta Enrich amb farina 100% ecològica.

També l’utilitzem per a productes de brioixeria artesana més lleugers i equilibrats, com les galetes o les magdalenes d’espelta ecològica, que t’oferim a les nostres botigues.