Cristina Cardeñas, una sevillana apassionada de la lectura, enamorada del mar, aficionada a les excursions per la muntanya i a l’esport. Aquesta dona activa i enèrgica es troba al capdavant de la botiga Enrich del carrer Jesús 19, a Sitges, com a Encarregada.

De Sevilla a Sitges hi ha un bon tros, què et va portar aquí?

Vaig arribar a Barcelona el Maig de 2010. Necessitava un canvi a la meva vida i vaig fer un cop de cap i…aquí estic! Mai m’he penedit del canvi, estic encantada de ser aquí. Sí que és molt diferent del Sud en molts aspectes, però m’encanta la gent i la cultura catalanes. M’hi sento molt acollida.

I de cap…a Enrich?

La meva història a Enrich comença el mateix estiu de 2010, a la botiga de Mas Alba, a Sitges, on anava només els caps de setmana. Va ser la primera botiga que es va obrir fora de Barcelona. El Nadal del mateix any es va obrir la botiga del carrer Jesús, i m’hi vaig traslladar allà com a venedora a jornada completa. En poc temps es va inaugurar la botiga de Vilanova i la Geltrú, on vaig assumir les funcions d’Encarregada, fins que fa poc més de dos anys vaig tornar a la botiga del carrer Jesús, on ara em podreu trobar (acluca l’ullet).

Déu n’hi do! Una carrera trepidant al ritme de l’expansió d’Enrich pel Garraf…ja portaves el món del pa a dins?

Ui, què dius! (somriu). Mai havia parat atenció a què hi havia darrera de l’elaboració del pa. Sí que he estat sempre una panarra, però anava al forn, comprava el pa que m’agradava i me’l cruspia.

A Enrich he après la importància dels ingredients, les proporcions, les propietats de cada farina, l’elaboració, els aromes i textures, el maridatge de cada pa…
M’agrada conèixer bé el producte i vendre bé el nostre bon pa.

I què entens per vendre bé el bon pa?

Per mi és el que marca la diferència amb simplement despatxar pa. A Enrich oferim un producte de qualitat, que mereix que se’l tracti bé des de la seva elaboració fins que el client el consumeix, i enmig d’aquest camí està la venda. Un servei atent, amable i personalitzat, una recomanació de quin pa pot anar millor a cada client, per cada ocasió, com el pot conservar millor, el tipus de tall més adient, amb què combina…Per això és bàsic escoltar les necessitats dels nostres clients i conèixer bé els nostres productes.

Feina gens fàcil amb la vostra variada oferta…

Bé, jo sóc curiosa de mena i m’agrada investigar i descobrir per mi mateixa. Però en aquest sentit anem ben servits. A Enrich li donem molta importància a la nostra formació, fent que ens sentim més segurs i motivats a la nostra feina, escoltant les nostres propostes, i ajudant-nos a créixer professionalment. Aposten per les persones.

I jo també. Una de les coses que em fa sentir feliç aquí és el meu equip. Són alegres, treballadors i, per sobre de tot, companys. Formem un equip amb ànima.

En el teu dia a dia, com saps que ho estàs fent bé?

La resposta sempre la tenen els clients. Cada cop que un client surt satisfet amb la seva compra, perquè ha trobat el que buscava, i t’expressa el seu agraïment, tenim la prova i la nostra recompensa.

I a mi, quin pa em recomanaries?

Aquesta és la pregunta més difícil (riu). Si he de triar un, et diré el Pagès Català Enrich. Té un aroma, una molla, una textura…amb tomàquet està de vici. I per postres, un cremat, allà on el porto, triomfo!