Avui conversem amb la Vanessa Casamayor, actual Directora Comercial d’Enrich. Ella és la persona que s’encarrega de la gestió de les nostres botigues, des d’un doble vessant operatiu, més a prop del terreny, i tècnica, tot vetllant per traslladar els nostres valors de qualitat, sabor i salut a l’experiència que viuen dia a dia els nostres clients. Una dona entusiasta amb les idees ben clares.

Què implica la gestió de les botigues?

Per una banda, implica gestionar els espais, assegurar un entorn net i agradable, que permeti als nostres clients gaudir dels nostres productes amb calma. D’altra banda, omplir aquests espais. És a dir, definir conjuntament amb les diferents àrees (producció, innovació i operacions) la gamma de productes que oferim segons l’estacionalitat, així com la manera d’exposar-ho i oferir-ho; establir campanyes i promocions; i acompanyar tot això amb una bona comunicació, tant a la botiga com a les nostres xarxes socials.

I per últim, però no menys important, implica liderar l’equip d’encarregats i venedors, la peça clau de les nostres botigues, guiant-los i formant-los en producte i qualitat de servei, amb la permanent ambició de vendre bé el bon pa.

Això vol dir que coneixes molt bé cada botiga?

Si, és clar, procuro visitar-les sovint per conèixer bé el terreny. I ho faig amb molt de gust, ja que em permet ser conscient de les diferents realitats i potencialitats i copsar les sensacions i impressions dels nostres clients.

I de pas d’aprendre més coses sobre el pa…

(Riu) I tant! És tot un món del qual no deixes d’aprendre coses noves cada dia. I quin millor lloc per descobrir-les que a la botiga?

El contacte personal és important doncs.

Absolutament. La relació amb tots els equips de botiga és essencial, és fonamental que ens coneguem bé i que compartim informació, suggeriments, dubtes… Aquesta faceta humana és molt enriquidora en tots els sentits.

Ningú coneix millor els gustos dels clients que el personal de les botigues…

Això ho tenim claríssim! Ells són els autèntics ambaixadors d’Enrich: representen la nostra imatge i alhora són els nostres ulls i oïdes. Senten el pols dels clients, saben quins pans funcionen millor, els productes de brioxeria que més agraden, quines novetats no acaben d’encaixar…És informació de primera mà.

I tot això influeix en la comunicació que feu?

Sí. Sempre que posem en marxa les campanyes de marketing i comunicació tenim molt present tota aquesta informació que rebem contínuament. Avui en dia és bàsic conèixer als teus clients per poder dirigir-te a ells de la millor manera possible, entenent les seves inquietuds i necessitats.

També marques la imatge de les botigues?

Treballem per potenciar la coherència entre les botigues, per tal que els clients ens reconeguin sempre, buscant un estil que alhora transmeti el nostre esperit, tant pel que fa a l’arquitectura com a la imatge del personal.

Coherència visual vols dir? Que tinguin un look similar?

Sí, però també en l’àmbit dels productes, així el client sap que vagi on vagi pot trobar els mateixos pans i pastes. I coherència en la qualitat, en el servei, en el tracte al client…

Ser fidels a la vostra essència…

Exacte. “El pa fer amb calma” ho diu tot! Ens defineix molt bé, resumeix el que som i com treballem. Volem fer les coses amb amor, donar valor a allò que fem. Només així les coses surten bé i els clients ens seran fidels.

Per acabar, digues un secret: quin és el teu pa favorit?

(Riu) Aquesta és la pregunta més difícil! Depèn del dia, del moment del dia, d’amb què l’acompanyo…tot i que tinc debilitat pel pa de xocolata i taronja. Torradet, només amb un rajolí d’oli i un pessic de sal, tens un esmorzar o un berenar espectacular. Però, vols un secret? Qualsevol pa d’Enrich ha de complir els tres pilars: salut, sabor i tradició. A partir d’aquí sobre gustos…

No hi ha res escrit.