Susana González va néixer a Argentina. Professora de vocació, va decidir, juntament amb el seu marit, llençar-se a l’aventura i començar una nova vida a Barcelona. Poc temps després entra a formar part de l’equip d’Enrich com a Dependenta Auxiliar. Un canvi professional que va molt més enllà de ser l’actual Supervisora de Barcelona.

Quan et vas incorporar a Enrich?

Va ser l’any 2005. Amb pocs coneixements sobre la cultura del pa, però amb moltíssima curiositat i ganes d’aprendre. Era una autèntica esponja.

Ja ho pots ben dir, de Dependenta Auxiliar a Supervisora Comercial, una carrera meteòrica…

Vaig passar per totes les etapes: venedora, encarregada de botiga, encarregada de zona… La veritat és que a Enrich he trobat l’oportunitat de créixer professionalment i personalment, acompanyada de grans professionals dels quals he après moltíssim, així com de l’experiència del dia a dia, és clar.

De seguida em vaig enamorar d’aquest món: els sabors, els aromes, les textures… els teus sentits es desenvolupen i aprens a escoltar l’ànima del pa, la seva música.

Això sona pràcticament a màgia…

Ho sembla, oi? Al principi costa veure aquestes coses però amb el temps aprens a veure què hi ha darrere de cada pa, la hidratació que determina un tipus de molla, els aromes que aporta cada tipus de farina, el caràcter de la nostra massa mare, com cruix la crosta… Realment pots descobrir com és un pa abans de degustar-lo.

Pa fet amb calma…

Exactament. La calma és l’origen de tot el procés. I la pots traslladar a altres aspectes de la teva feina. Tot el teu entorn es pot analitzar de la mateixa manera: posant els cinc sentits i amb calma. I així ho trasllado a la meva feina.

No deu ser sempre fàcil.

Per això, ens recolzem en els nostres encarregats, a qui transmetem aquests valors i els hi procurem oferir tot el suport que calgui per a que estiguin motivats i no deixin de lluir el somriure Enrich. Ells són la clau als punts de venda!

Els sentiments positius s’encomanen…

Per descomptat. El client s’ha de sentir acollit i per aconseguir-ho primer hem de crear un ambient de treball càlid i agradable. I ens esforcem contínuament per oferir el millor servei.
Per això, escoltem els suggeriments del nostre personal perquè és qui té la relació directa amb els clients i ens permet perfeccionar molts detalls i ens dóna idees per continuar innovant.

Ara que parles d’innovació, és un objectiu important per a Enrich?

Sí, sí, del tot prioritari. El nostre equip d’Innovació i Desenvolupament sempre basa els nous projectes en els tres pilars del “pa fet amb calma”: Salut, Sabor i Qualitat. A partir d’aquí, és qüestió d’imaginació i treball.

Lligant amb l’inici de la conversa, podríem dir que poseu els cinc sentits en cada llançament.

Hi posem els cinc sentits, entusiasme, amor, il·lusió… I després hem d’estar molt atents a les crítiques positives i negatives.

Les negatives ens ajuden a millorar; les positives, a constatar que anem ben encaminats.
El darrer llançament ha estat el Pages Català Enrich, amb Identificació Geogràfica Prote- gida. Un pa amb unes propietats nutricionals i organolèptiques destacables degut a la seva composició, les farines de blat i de sègol mòltes a la pedra, al seu procés d’elaboració artesà pel fet que porta 40% de massa mare natural i llargues hores de repòs.

Tot el conjunt que fa que el pa no ens deixi indiferents.
Som conscients de la necessitat d’elaborar pans més saludables. Per això treballem amb fermentacions llargues, farines integrals mòltes a la pedra o 100% ecològiques, així com amb llavors i cereals de gran valor nutricional: espelta, kamut, pur-pur, sègol, chia, pipes, sèsam…

I alhora, treballem per aportar sabor i pans per a paladars més atrevits: pa de nous, de formatges, de bolets, de llimona i flors de rosella, de xocolata i taronja…

Doncs de moment sembla que aneu bastant ben encarrilats…

(Riu) Això és perquè procurem fer les coses bé!
Estem a l’avantguarda de la demanda del client, som i serem un conjunt humà compromès amb la societat i la seva salut.

I per concloure…

Continuarem sent Enrich, si sempre escoltem la música del bon pa.
Et convidem a escoltar-la.