Gastronomia i tradició s’uneixen, com cada any, per donar el tret de sortida a la Ruta del Xató. A Enrich no ens la volem perdre i aquest any en formem part com a patrocinadors, escollint el nostre Pa de Pagès Català Enrich per maridar amb el xató. Un pa català, amb Indicació Geogràfica Protegida, perfecte per combinar amb el xató pels tocs aromàtics que li proporciona la massa mare natural, per la seva molla humida i elàstica, i la seva crosta cruixent.  Ja ho tenim tot a punt per engegar una ruta…per sucar-hi pa!

La ruta del xató es caracteritza per ser una experiència on el menjar, el beure i l’oci s’uneixen per gaudir-la en parella, família i amics. L’ingredient principal, el xató, és originari de les nostres terres i Enrich, com a patrocinador de l’esdeveniment, ha escollit un dels seus nous pans per crear un maridatge que et sorprendrà.

El 20 de novembre va ser la data escollida per iniciar la Ruta del Xató i fer la presentació a premsa. Durant l’acte, vam convidar als assistents a que provessin el nostre Pa de Pagès Català Enrich junt amb les propostes de xató de les poblacions de referència a la Ruta.

Sis dies després, es va celebrar el Festival del Xató al Mercat de Vilanova i la Geltrú, on també vam ser-hi presents compartint parada al mateix mercat amb Conserves Ferrer, oferint de manera conjunta el nostre Pa de Pagès Català Enrich amb les seves salses de xató i d’olivada.

A més, amb motiu d’aquesta col·laboració, vam presentar una nova coca de verdures amb la salsa Romesco de Conserves Ferrer. Una coca vegana que, com totes les nostres, està feta amb massa mare, i que va tenir molt d’èxit entre els visitants. Esperem poder presentar-la aviat a les nostres botigues.

Durant el matí, els visitants també van poder gaudir d’altres productes d’Enrich, com les coques salades d’escalivada, els pastissets mini, els panettone o algunes de les nostres especialitats de pasta seca.

El Festival va concloure amb l’entrega de premis del Concurs Nacional de Xató Pere Tàpias, on, entre d’altres obsequis, els guanyadors es van endur un lot de productes nostres amb Pa de Pagès Català Enrich i bosses de les nostres especialitats.

Però la Ruta del Xató no acaba aquí… La propera cita on ens trobaràs serà el 25 de febrer a la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès.

T’hi esperem!