Arriba el nou pa de Pagès Català Enrich per convertir-se en el rei dels pans. Amb unes característiques nutritives i organolèptiques destacables, marcades per la seva equilibrada proporció de massa mare i farines mòltes a la pedra, i un procés d’elaboració que ens retorna l’essència propietats del pa artesà de qualitat.

La seva elaboració artesanal amb massa mare i farines de blat i sègol mòltes a la pedra, amb fermentacions lentes i cocció en forn de solera, li confereixen una crosta de cruixent durador, molla hidratada i elàstica, alveolat ampli, i uns tocs aromàtics que no deixen indiferent.

Característiques principals

El Pa de Pagès Català Enrich és un pa amb unes propietats nutricionals i organolèptiques destacables degut al la seva composició i al seu procés d’elaboració artesanal.

Elaborat amb farines de blat i sègol mòltes a la pedra.

A diferència d’altres farines, les obtingudes mitjançant processos naturals de moltura a la pedra són farines més riques en elements nutricionals degut a la conservació de totes les parts del gra del cereal, el germen i part del segó, i alhora presenten unes característiques organolèptiques que les fan úniques i especialment ideals pels processos de panificació artesanal.

D’altra banda, en la seva composició cal destacar l’elevat percentatge de massa mare (40%), conferint-li una riquesa d’aromes que el diferencia d’altres pans de pagès; i una crosta de cruixent durador, que ens permet gaudir d’ell perfectament durant 3-4 dies, sense que perdi la seva qualitat ni propietats nutricionals.

Esdevé així també el pa amb més massa mare de la família Enrich.

Aquesta alta proporció de massa mare, junt amb les llargues fermentacions (16-18h) a que és sotmès, faciliten la degradació del gluten, fent d’aquest un pa molt més digerible i, per tant, més apte per a persones sensibles al gluten (no celíacs).

L’alta hidratació li atorguen una molla humida i elàstica, un altre tret diferencial del nou Pagès Català Enrich.

Tant la seva composició com el seu procés d’elaboració artesanal, amb funyit i marcat manual, fermentació lenta i en bola, i cocció en forn de solera refractària estan emparats sota la Indicació Geogràfica Protegida (IGP), la màxima garantia de qualitat.

Què és la IGP (Indicació Geogràfica Protegida)?

La IGP és el nom que s’utilitza per designar un producte agrícola o d’un altre tipus, que posseeix un origen geogràfic determinat i que la qualitat o reputació es deu a aquest lloc d’origen.

La Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català neix amb l’objectiu de preservar la qualitat i característiques del pa més tradicional de Catalunya, el pa de pagès. Un pa artesà, rodó, de crosta cruixent, molla tendra i alveolat gran, on al menys el format es realitza de forma manual.

Tot el procés té lloc dins de la zona d’elaboració autoritzada (en aquest cas la Comunitat Autònoma de Catalunya) segons un procés tradicional, amb fermentacions lentes i coent sempre el pa en forn de solera refractària.

El Pa de Pagès Català de la IGP és un pa que cal elaborar diàriament i per tant no pot ser sotmès a processos de congelació o precocció i congelació.

Si ets un amant del pa amb tomàquet, no et pots perdre aquest pa! Marida també amb embotits i acompanya perfectament carns a la brasa.

Una delícia pel paladar i per la salut!