Treballar amb farines de qualitat és essencial per a poder elaborar pans artesans que alimentin i tinguin bons sabors i aromes. Alternar el consum de diferents cereals també és beneficiós per a la regulació del nostre organisme.

A Enrich treballem amb farines de diferents naturaleses: integrals, ecològiques, molturades a la pedra… També utilitzem cereals molt variats com el blat, el sègol, el blat de moro o la civada; per donar a cada un dels nostres pans el seu propi caràcter i sabor. Totes elles tenen la garantia de què provenen de cultius propers i ben conreats.

Un dels nostres proveïdors principals és la Farinera Roca (harineraroca.com), una empresa catalana fundada el 1939. Dins la seva àmplia oferta de productes hi podem trobar farines ecològiques com les que utilitzem per als Pans Enrich d’Espelta i Kamut o farines molturades a la pedra com la que porta el nostre Gran Reserva.

Les farines ecològiques provenen de cereals conreats sense cap tipus d’insecticida, herbicida o adob químic. Són cereals procedents d’agricultura ecològica. La nostra experiència es diu que amb farines ecològiques obtenim pans amb més sabor i més saludables.

Les farines molturades a la pedra tenen més quantitat de fibra. S’aprofita la part externa del blat, on hi ha moltes de les vitamines i minerals que contenen els cereals. També hi trobem tot el germen. Per això són més gustoses i més riques nutricionalment.

Un pa és millor en molts aspectes: gust, salut, durabilitat i nutricionalment més beneficiós; si les farines de qualitat són treballades adequadament: utilitzant massa mare i llargues fermentacions, on tots els bacteris i llevats de la massa mare tinguin temps de desenvolupar-se i donar al pa totes les seves propietats. Acostat a les botigues Enrich a descobrir el nostres pans, resultat de la feina ben feta amb farines de qualitat superior.